• Zadzwoń: 42 636 28 20
  • Napisz: handel@margo-grupa.pl
  • Pracujemy: pn-pt 07:00-16:00

Miodownik

Miodownik

CIASTO

  • 250 g margaryny
  • 250 g cukru
  • 300 g jaj
  • 250 g mąki pszennej
  • 8 g sody oczyszczonej

Wykonanie :

Margarynę ubić z cukrem do momentu otrzymania puszystej konsystencji, nie przerywając mieszania dodać miód. Następnie powoli dodać jaja. Na koniec delikatnie wymieszać z mąką uprzednio wymieszaną z sodą. Ciasto podzielić na 5-7 części. Piec przez 15 minut w temp. 180 o C. Szerokość rantu  q=18 cm

Krem Karmelowy

Zagotować 25 g mleko. Dodać do 75 g czekolady miodowej Callebaut. Nastepnie dodać 100 g nadzienia carmel fill. Dokadnie wymieszać, ubić i następnie dodać 250 g śmietanki.

Krem ALA CARTE

Podgrzać 280 g Creme ala Carte nautral Callebuat. Następnie delikatnie dodać 100 g ubitej śmietanki

Wykonanie :

Biszkopt ułożyć w rancie o f=18 cm , na biszkopcie położyć warstwę kremu karmelowego. Przykryć kolejnym biszkoptem. Położyć warstwę kremu Ala Carte.

Wykończenie i prezentacja  :

Okruszkami należy udekorować ciasto, na wierzch oraz boki dodatkowo można posypać pokruszonymi bakaliami( migdały, kramelizowany orzech laskowy, orzech włoski), lub ciasto można oblać glazurą z mlecznej czekolady callebaut 823NV i dopiero udekorować bakaliami.