• Zadzwoń: 42 636 28 20
  • Napisz: handel@margo-grupa.pl
  • Pracujemy: pn-pt 07:00-16:00

Legendy Jesieni

  • Home
  • /
  • Legendy Jesieni

Legendy Jesieni

Receptura może zostać wykorzystana do zrobienia pojedynczych deserów, tortów bądź ciastek.
Na 1 tort (forma 50 × 8 cm): 750g musu czekoladowego i 250g ganaszu. Receptura na 3 desery o średnicy 18 cm i wysokości 4,5 cm.

Biszkopt orzechowy

Wymieszać:

  • 500g całych jaj
  • 275g mączki orzechowej
  • 275g cukru drobnoziarnistego

Dodać do 700g ubitych białek i delikatnie wymieszać z 300g mąki pszennej. Przed pieczeniem posypać biszkopt wiórkami czekoladowymi. Piec w temp 180°C w wentylowanym piecu.

Ganasz mleczny

Zagotować:

  • 30g pełnego mleka
  • 30g śmietanki 36%
  • 22g glukozy (syropu skrobiowego)

Dodać do 150g czekolady mlecznej 823. Dodać 40g prażonych, pokruszonych orzechów laskowych BRES. Na jeden tort potrzebne jest 250g ganaszu.

Mus Concorde

Podgrzać do 85°C:

  • 100g pełnego mleka 7g cukru drobnoziarnistego
  • 15g żółtek

Dodać do 180g ciemnej czekolady 811. W temp. 40°C dodać 260g ubitej śmietanki.