• Zadzwoń: 42 636 28 20
  • Napisz: handel@margo-grupa.pl
  • Pracujemy: pn-pt 07:00-16:00

Czekoladowa pasja

  • Home
  • /
  • Czekoladowa pasja

Czekoladowa pasja

Kompozycja:

  • czekoladowy biszkopt
  • biszkopt sacher
  • owocowy krem
  • mus z ciemnej czekolady
  • syrop owocowy

Czekoladowy biszkopt:

Rozpuścić 430 g czekolady Callebaut  70-30-38NV z 200 g masła.
Dodać 240 g żółtek jaj. Ubić 230 g białek jaj z 500 g cukru.
Ubite białek z cukrem , połączyć z rozpuszczoną czekoladą, na koniec dodać 250 g przesianej mąki. Piec przez 10 minut w temp. 180 o C

Biszkopt Sacher

Wymieszać w Robot Coupe:

  • 200 g migdały
  • 75 g cukier
  • 120 g żółtka jaj
  • 100 g całych jaj

Ubić :  180 g białek jaj oraz 75 g cukru.

Do ubitej piany dodać emulsję z migdałów, cukru, jaj, żółtek etc.
Dodać 60 g proszku kakaowego oraz 60 g masła. Do całości dodać 60 g rozpuszczonego masła. Wymieszać. Wylać do form.

Owocowy krem

Zagotować:

  • 85 g puree z marakuji
  • 30 g puree mango
  • 100 g cukier
  • 145 g jaj

Dodać 85 g mlecznej czekolady Callebaut 823NV a następnie wymieszać z 100 g masła. Krem włożyć do form Flexipan i zamrozić. Uwaga nie schładzać przed składaniem!!!

Mus z ciemnej czekolady

Podgrzać 145 g syropu. Syropem zalać 100 g żółtek. Całość ubić. Rozpuścić 280 g ciemnej czekolady Callebaut 811NV, wymieszać z kremem z żółtek. Wymieszać. Dodać 550 g ubitej śmietanki. Delikatnie wymieszać

Syrop z Maracuji:

Wymieszać:

  • 40 g puree z maracuji
  • 40 g puree z mango
  • 160 g syropu 1:1 lub 1:2
  • 100 g wody